Nummerpladeregler skaber kaos i branchen

Trafikstyrelsen opdaterer sin syns vejledning efter total forvirring om reglerne.

Værkstederne har haft rigtig  travlt, med at skrue nummerplader fast, så de overholder de nye regler, som trådte i kraft 15. november.

Men der stor forvirring omkring, hvordan nummerpladen skal monteres for at overholde reglerne, så en bil kan godkendes i bilsyn og bilejeren undgår en bøde på 1.000 kr.

Derfor har Trafikstyrelsen ifølge Motor magasinet nu opdateret den omfattende, Vejledning om syn af køretøjer, som ligger på styrelsens hjemmeside.

Forvirringen er opstået, fordi Trafikstyrelsen i sin oprindelige vejledning ikke havde taget højde for de alternative monterings metoder, som Skat ellers har godkendt, og som fremgår af Skats hjemmeside.

Der er der oplyst fire alternative metoder at montere  på. Det er Trafikstyrelsen, der udstikker retningslinjerne for, hvad der kræves for at en bil kan synes.

 

New-au2style2

 

– Jeg er både synsmand og værkstedsejer og kan umiddelbart konstatere, at de nummerplader, jeg har monteret, ikke kan godkendes. Det fik jeg i første omgang bekræftet ved henvendelse til den lokale syns myndighed, siger Oluf R. Schmidt fra Rødekro.

Oluf R. Schmidt havde benyttet en af de alternative metoder, som står anført på Skats hjemmeside.

Det er en metode, hvor der ikke benyttes skruer, men popnitter. Men ifølge Trafikstyrelsens oprindelige vejledning hedder det, at nummerpladen skal monteres med mindst to skruer eller bolte.

 

Motor magasinet rettede derfor henvendelse til Trafikstyrelsen for at få oplyst, om de nye regler på området, efter Skats anvisninger, kan godkendes. Kontorchef i Trafikstyrelsen Leif Lorenzen oplyser, at styrelsen nu har opdateret sin vejledning med henvisning til Skats alternative metoder.

– Skat har ikke oplyst os, at der var givet tilladelse til at fæste nummerplader uden skruer, men efter vi er blevet gjort opmærksom på problemstillingen har vi opdateret vores vejledning, siger kontorchefen til Motor magasinet.

Kontorchefen oplyser, at der er en lang række andre myndigheder der fastsætter krav til et syn, men at der ikke eksisterer en procedure om at informere Trafikstyrelsen, hvis kravene ændres eller opdateres.

Trafikstyrelsen har desuden sendt en mail rundt til alle synshaller, hvor de vil blive informeret.