Ting du (måske) ikke vidste om VW

Er du fan af Volkswagen, bare interesseret i at lære noget nyt eller genopfriske glemte fakta? Så kommer her en række ting som du, måske, ikke vidste om det verdenskendte bilmærke.


VW Beetle.

Beetle er i dag en verdenskendt bilmodel og der er lavet diverse spøge når man ser et eksemplar. Men vidste du at Grundlaget for Beetle faktisk var resultatet af et ønske, som Adolf Hitler kom med? Ja, den er god nok.
Hitler ønskede en bil der kunne bære det der svare til en familie og den skulle kunne køre 100 km i timen, udover det skulle den være til at betale for folket. Det var Ferdinand Porsche der stod for at konstruere modellen.

Hot Hatch. 

Golf er en lækker bilmodel som findes i flere forskellige typer, blandt andet meget kendt hos unge mennesker. Produktionen af Golf startede i 1974 og der er i alt lavet syv generationer. De fleste mennesker tror i dag at GTI Golf er den første Hot Hatch bil i verden, det er dog ikke sandt da Renault’s model, 5 Gordini, blev produceret først.

Bugatti. 

Volkswagen har igennem tiden produceret mange forskellige bilmodeller, både hurtige og økonomiske, men vidste du at de ejer Bugatti? Nej, det tænkte vi nok. VW producere og designer den hurtigste bil i verden, der står bare ‘Bugatti’ på mærket i stedet.
På trods af prisen på superbilen taber VW penge på hvert solgte Bugatti, da det koster dem mere at producere bilen, end den tjener hjem.

Alle for en.. 

Og en for alle. Det er nemlig ikke kun til Volkswagen’s egne biler de producere dele, både Audi, Seat og Skoda gør brug af mærkets karrosseridele men har dog eget design og målrettede kunder.

Så slipper du for en mandags-model. 

På fabrikken i Tyskland har man et smart system der sikrer at alt bliver monteret og samlet rigtigt, uden at møtrikker og bolte havner de forkerte steder. Man sporer nemlig hver enkelt bolt og møtrik via en computer så man slipper for diverse mandags fejl.

 

Så er der lidt ekstra viden at prale med. 😉
Rigtig god dag!