3. Generations Mini Cooper

“Mini” har i sit produktionsanlæg i Oxford afsløret den næste generations model. Den nye “Mini” er lidt større end den nuværende model, dog er den lettere og mere økonomisk.

Tredøres hatchback “Mini Cooper” er den første model, der er blevet udviklet iført den nye “BMW Group” forhjulstræk platform UKL. UKL platformen bliver også benyttet til de ​​mindre dyre BMW biler.

Dette et den tredje generation af “Mini” modellen efter den tyske gigant BMW overtog Mini. Bilen har beholdt de vigtigste designelementer, hvilket Mini kalder for evolution.

Den nye udgave af “Mini” vil være næste 10 cm længere (3,82m), 7 mm højere (1,41 m), og 4,4 cm bredere (1,72 m). Akselafstand er steget næsten 3 cm til 2,50 meter. Bagagen er blevet også markant større (+51 l til 211 l).

Mini Cooper vil blive tilbudt med en diesel eller en af ​​de to benzinmotorer. Benzinmotorer – en trecylindret 1,5 liter, 136 hk og en firecylindret 2,0 liter med 192 hk, mens dieselmotoren vil være 1,5 liter og yde 116 hk. Ifølge producenterne, er bilens økonomi blevet forbedret markant med 27 procent. Kunderne vil blive tilbudt et bred sortiment af tilgængelige ekstraudstyr.

Den nye Mini Cooper vil debutere i foråret 2014. På det tyske marked, kommer den billigste udgave til at koste omkring 19.700 €. Prisen i Danmark er nu ikke kendt.