Viskerblade Test 2013

Autoexpress testede 10 forskellige viskerblade for at finde ud af, hvilken vinduesviskere er bedste til at holde forruden klar.

Ligesom kørsel med en dårlig forlygte kvalitet er en sikkerhedsrisiko, så er vinduesviskere der udlader vibrationer og efterlader vandet på foruden, også er potentielt farlige.

Læs også “Test af Vinterdæk 2013: Priser, tests og alternativer”.

Til denne test de har fokuseret mere på de moderne lige vinduesviskere end den mere gammeldags med buede model.  Af disse foretrak de dem med en bære-aksel, som løber tværs over hele bladets længde, da dette sikrer ensartet tryk på hele foruden.

De udførte støj test på en tør rude og tørre kvaliteten ved 110 km/t hastighed samt kiggede de på monterings aspektet.

De bedste #3 vinduesviskere fordelte sig således:

1. Bosch Aerotwin

Seriel testvinder Bosch snuppede første pladsen endnu engang. Med en kniv skarp Aerotwin, som løftede niveauet og  gjord det enormt svært at sætte fingeren på. Viskerbladet kommer udstyret med den rigtige adapter til din bil, plus den har det bedste udseende. Den er produceret således, så det er umuligt at sætte den forkert på og det viste sig også, at den var den der udledt mindst støj.

2. Wiper Blades

Dette var deres budget valg blandt de flade klinger, som også næsten var en halv gang billigere end testvinderen Bosh Aerotwin. Ligesom Bosch Aerptwin, så kommer disse britiske viskerblade med en adapter så de er helt klar til at blive monteret. Samt asymmetrisk aerodynamisk øverste kant, gør at disse ikke kan monteres på den forkerte måde. Wiper Blades var blandt de bedste i tørre kvaliteten ved 110 km/t hastighed testen, dog var disse knap så gode i støj testen.

3. Halfords Flat Wiper Blade

Tusindvis af bilister betaler hvert år Halfords for at montere vinduesviskere, så du man kan kun forvente at vejledningen til dette sæt må være fattig. Dog var disse viskerblade faktisk blandt de bedste i testen. Sættet leveres med den kompakte clips og er klar til at blive monteret. Viskerladet kan ikke monteres den forkerte vej og i modsætning til sine rivaler her, har disse en symmetrisk spoiler på den øverste kant. Det viste sig også at de var mere stille på den tørre rude, dog var de kanp så gode i at tørre ruden.