Toyota overhaler rivalerne General Motors og Volkswagen

I år fortsætter “Toyota Motor Corp” med at overhale rivalerne General Motors (GM) og Volkswagen (AG): Globale salgstal fra januar til september viser, at den japanske bilproducent kan opnå et rekordstort årlige overskud.

Toyota Koncernens salg på verdensplan har nået omkring 7.412 millioner køretøjer, dvs. 0,1% mere end sidste år, udtalte selskabets repræsentanter sig i mandags. Særlig høj salgsaktivitet registreret i USA, dog i Thailand og Kina er salgstal faldet.

Amerikansk producent GM solgte imellem perioden januar til september 7.250.000 køretøjer, dvs 4,6% mere end på samme tidspunkt i 2012 perioden. Tyske Volkswagen solgte imellem de første ni måneder i 2012 og 2013 7.030.000 millioner biler, og deres salg statistikken steg med 4,8%. Disse data blev opgivet i salgsrapporter tidligere i denne måned.

Toyota har genvundet sin førende position på det globale marked i 2012, selvom de i 2011 stod klart ​​bag ved “GM” og “Volkswagen” efter de grove naturkatastrofer i Japan og Thailand.

Analytikerne forventer at i marts 2014. – dvs. i det nye “Selskabets regnskabsår” vil Toyotas indtjeninger snige sig til 24,7 milliard amerikanske dollars. Så høje indtjeninger er kun blevet registreret i 2008, hvor beløbet var omkring de 23,3 milliarder amerikanske dollars.

Den officielle Toyotas finansrapport vil blive offentliggjort den 6. november.

Kilden: Reuters