Tesla Model S står i flammer

Videoen af en Tesla Model S i brand i staten Washington rejste spørgsmålet om, hvad der fik elbilen til at gå op i flammer. Chaufføren var i stand til at komme ud af bilen, før branden bredte sig og opslugte fronten af bilen.

Branden opstod i Kent, udenfor Seattle, efter en Tesla Model S ramte en stor metalgenstand i midten af vejen. I en skriftlig erklæring bekræftede Tesla Motors hændelsen: “Tesla Model S varslingssystem signalerede et problem og opfordrede føreren til at trække roligt ind til siden, hvilket han også gjorde. Ingen blev såret, og den eneste person der var i bilen havde tilstrækkeligt med tid til at forlade bilen sikkert og ringe til myndighederne”.

Læs også “5 fakta om Tesla og elbiler, som du ikke vidste”.

Rapporten af branden, og videoen der efterfølgende blev lagt ud, forårsagede at Tesla Motors aktier faldt med mere end 8 procent. Denne procentsats steg dog en smule igen kort efter, men det forhindrede ikke sessionen i at ende nede på 6,24 procent og 180,95 Amerikanske dollars.

Bilbrande er sjældenhed for elbiler

Tesla Model S branden har efterfølgende skabt fornyede bekymringer om sikkerheden af elbiler. Spørgsmålet om overophedning og resulterende selvantændelser af batteripakker er igen kommet i fokus.

For to år siden rede signede GM batterirummet for “Chevy Volt” efter en “crashtest” resulterede i en brand hos en af deres biler. Selvom ingen kom til skade, øgede hændelsen offentlig kontrol af “Volt”-batterisystemets sikkerhed. Ingen brande er blevet rapporteret siden i nogen af de næsten 50.000 solgte “Volt”.

Bekymringer om brande i elbiler forbløffede tilhængere af “nul-emissioner-biler”. De påpegede, hvor mange benzin-drevne køretøjer der antændes årligt. Mellem 2006 og 2010 var der anslåede 152.300 bilbrande i benzindrevne biler hvert år, ifølge National Fire Protection Association.

Læs også “General Motors snuper et kig under Teslas motorhjelm”.

Kilde: CNBC