Toyota GT86 en ren drengerøvsdrøm

Toyota GT86 er noget helt særligt, den har et aggressivt udsende og Toyotas berømte pålidelighed. Den er specielt skabt til at lokke de unge, bil glade chauffører tilbage til Toyota mærket, da denne Toyota GT86 er en ren drengerøvsdrøm.

Den nye GT86 er baseret på en helt ny platform og har en lav men meget aerodynamisk karrosseri. Toyota GT86 kommer med en 2.0 liters firecylindres D-4S Boxer motor, der kan yde op til 200 hk. Den har en tophastighed på 226km/l og fra 0-100 km/t klarer den på 7,6 sekunder ( Med automatisk gearkasse har denne Toyota GT86 en tophastighed på 210km/t og kører 0-100km/t på 8,2 sekunder.

Se også “Norske Hipster: Drift hemmeligheder”.

På banen er den meget slyngede og sjov, en ren drengerøvsdrøm. Takket være de perfekt placerede pedaler og den 6 seks-trins manuel gearkasse. Motoren mangler dog noget højere drejningsmoment, hvilket fører til den nok største “Selling point”, nemlig overstyrring. Den er udrustet med “Michelin Primacy” dæk, som tillader massere af sidelæns sjov og ballade på sporet, dog er disse ikke overraskende gode, så du får ikke grebet, som du har brug for igennem skarpe hjørner og under ekstreme opbremsninger. Under der er våde omgivelser, kan man få følelsen at man er “Bambi på glatis”. Derfor de nye baghjulstræks entusiaster burde tænke en ekstra gang før deres fingrer, svæver over til “ESP OFF” knappen ved de våde omgivelser.

Alt i alt så er denne Toyota GT86 en ren charmetrold, som kan få enhver bilentusiast til at smile. Det afspejler den Japanske bilproducent også i deres reklamevideo (nedenunder), hvor de prøver at vise, at verden er blevet til en meget firekantet boks der minder om en computerskærm. Regler og en ensformet hverdag. Den eneste udvej er at slå sig løs og gøre noget anderledes. Der kommer deres Toyota GT86 ind i billedet, som viser at den kan forandre enhver ensformed hverdag og fylde ethvert sving med glæde og vildskab.