Økonomiske biler har opnået højdepunkt

De nybagte biler har aldrig været så økonomiske, som de er nu. En undersøgelse udført af forskere fra Michigans Universitet viser at nye biler solgt i år i gennemsnit bruger 1 liter brændstof pr. 10,5 km. Det er betydeligt mindre end for fem år siden.

Siden 2008 har Michigans Universitets transport-forskningsinstitut regnet på gennemsnitsbrændstofforbruget for de nye biler. I 2008 var gennemsnitsbrændstofforbruget for de nye biler på 8,8 km/l.

Hverken dengang eller på nuværende tidspunkt har det gennemsnitlige brændstofforbrug været imponerende. Grunden til dette skal findes i forskernes beregninger, der ikke kun omfatter de mest populære mellemstore modeller, men også alle igennem årene producerede personbiler, SUV’er, Pickups, varebiler, sports- og luksusbiler, som Ferrari, Rolls-Royce osv.

Forskerne har også inddraget bilsalgsfaktorer – Hvilket betyder, at de ikke udelukkende har regnet på alle bilers gennemsnitlige brændstofforbrug, men gennemsnittet af de reelt solgte biler.

Årligt gennemsnitlige brændstofforbrug for de nye biler:

I 2008. – 8,8 km/l.

I 2009. – 9,05 km/l.

I 2010. – 9,39 km/l.

I 2011. – 9,56 km/l.

I 2012. – 9,99 km/l.

I 2013. – 10,5 km/l.

I år har de nye biler opnået det højeste spring i økonomiens historie. Dog er det ikke slut, da forskerne er overbevist om, at brændstofforbruget ved året slutning ​​vil falde endnu mere.