Volkswagen e-load up: Pizzamandens drøm

Til det internationale auto show i Frankfurt, har Volkswagen igen overrasket publikum. De har nemlig præsenteret et af de mest originale nye koncepter – en lille transporter elbil “e-load up!”.

Når man tænker på en standard varevogn, dukker der med det samme med det samme et syn af en hvid firekantet minivan-størrelses bil, drevet af en diesel motor. Volkswagen mener dog, at iværksætterne ikke altid har brug for en masse lastrum.

Volkswagen e-load up godsvogn er lavet efter dens bror “VW up”, som er den mindste model i Volkswagen-familien. Godsvognen vejer kun 1164 kg og kan bære op til 306 kg af den samlede vægt. Desuden har den et bagagerum på 1400 liter. Det er ganske småt, men tilstrækkeligt stort i at tilbyde en vifte af tjenester for iværksættere – pizzalevering, blomsterhandlere, madleverandører til fester, små kurerer eller bymæssigt offentligt arbejde.

Vi beundrer mest Volkswagen’s valg af elmotor til denne bil. Dette er uden tvivl den rigtige beslutning. Bilen er komplimenteret med en 82

hk elmotor, som klarer 0 – 100 km/t på 12,4 sekunder, og har en maksimal hastighed – på kun 130 km/t. Batteriet i bilen burde holde til omkring 160 kilometer.

Det ser ud til at Volkswagen e-load up, vil være en perfekt løsning til byens mindre virksomheder. Den er billig i drift og kan sagtens

"Volkswagen e-load up!" - © Producentens billede.
“Volkswagen e-load up!” – © Producentens billede.

klare de mindre tur, til byen, posthuset og tilbage. Batteriet skal heller ikke have flere timers opladningstid. Det siges, at det tager ca. 30 minutter for at lade batteriet 80%. Desuden er el ca. 5 gange billigere end benzin eller diesel.

Volkswagen har planer om at producere flere el-erhvervskøretøjer i fremtiden, men så længe den elektriske infrastruktur ikke er mere veludviklet, har producenten også valgt at producere “e-loud up!” med benzin- og hybridmotorer.